Pitutur Leluhur – Pesan Leluhur By Santri Mbelinx

Berikut adalah artikel Adalah pesan dari leluhur untuk anak jaman now dengan bahasa jawa. Silahkan baca artikel tentang Pitutur Leluhur – Pesan Leluhur By Santri Mbelinx ini dari awal sampai akhir dan semoga ada manfaatnya.

Nang kowe dadi wong ojo greteh”,
Ojo ngasi lali karo tinggalane kanjeng Nabi,
Qur’an.mu kui deresen,
Ojo ninggal perkoro siji kui,
Ojo ngasi ilang cekelan.mu ning alam dunyo iki,
Saiki akeh nang seng do ngaji nanging ora do mengkaji,
Akeh wong apal naning ora akeh wong seng amal,

Nang,
Ojo keder karo gebyaring dunyo,
Sejatine bondo dunyo iku mung titipan,
Ora kober opo seng tok golek seprono seprene iku melu kowe,
Kowe bien lahir kui ora gowo opo”,
Besok yen bali yo ora bakal gowo opo”,,
Sangumu kui amung siji,
Amal kang bakal ngancani ing kubur,

Nang,
Saiki kui akeh wong pinter,
Akeh wong seng ngrti,
Nanging ngertio yo nang,
Saiki kowe golek wong seng eling iku wes susah,
Pinter kui ora dadi jaminan,
Ngerti durung mesti keno dadi panutan,

Ngger,
Yen kowe kesesar ojo takon mring wong sing reti,
Reti yen ora eling yo podo wae koe takon karo watu,
Elingo yo ngger,
Sejatine wong seng patut tok dadike panutan iku wong eling,
Senajan wong iku ora pinter asal wong iku eling InsyaAllah kowe ora bakal kesesar ngger,
Wong pintero koyo opo, apalo Qur’an sak tajwid.e yen ora eling karo Gustine kui yo bakale kesasar ngger,
Senajan wong iku amung biso moco bismillah yen wong iku eling marang Gustine iku luih becik,

Silahkan Beri Bintang artikel Pitutur Leluhur – Pesan Leluhur By Santri Mbelinx dan Jangan lupa Share ke Modsos kalian agar artikel ini lebih memberikan manfaat bagi banyak orang.

Pitutur Leluhur – Pesan Leluhur By Santri Mbelinx
4.6 (92%) 5 vote

Tinggalkan Komentar